2010. június 21., hétfő

GMT

Na halihó!
Fellelkesülve a legutóbbi bejegyzésemhez küldött megjegyzéseken, gondoltam írok már valamit magamról. Először is a megjegyzésekre reagálva: Tibi de hülye vagy!:)) Judit, örülök hogy rámtaláltál!:)
A legutóbbi irományom óta mondjuk nem sok érdekes dolog történt velem, ami folyamatosan történik az a foci VB. Köszönhetően az egy hónapra ideiglenesen beszerelt TV-nknek (és persze London multikulturalizmusának) az éttermünk vagy olasz, vagy francia, vagy éppen spanyol nemzetiségű emberekkel van tele, attól függően éppen melyik ország focicsapata soros a küzdelmekben. Emellett James a francia munkatársam örjöng, és azonnali hatállyal le akarja váltattni a francia edzőt, Laura az olasz munkatársam teljes nyugodtsággal megállapította, hogy (amellet hogy persze szurkol) ő nem is várt többet miután focistáik átlagéletkora már a 40-hez közelít, Diego a brazil munkatársam pedig örül, és mondjuk egy-egy brazil meccs alatt nem sok semmit csinál az étteremben, de így van ez jól, ilyenkor megcsinálom én helyette, még akkor is ha nekem sajnos nincs okom arra hogy bármikor is lógjak kicsit ezalatt az egy hónap alatt.
Na, de biztos megkapjátok Ti is otthon a dózist a foci Vb-ből, ebből most senki nem maradhat ki. Így inkább más vizekre evezek. Bár ez nem a legutóbb írottak után történt, de elfelejtettem leírni, hogy voltunk ám megint színházban, megnéztük a Les Miserable-t amit James-nek köszönhetően végre ki is tudok mostmár helyesen ejteni. A nyomorultakat nálunk is adták a Madách-ban, és itt a Queen's theatre-ben ahol játszák kint is volt egy bekeretezett kép, rajta kicsiben az összes külföldön játszott darab plakátjával, és ott volt persze a magyar is, és ennek nagyon örültünk:))

Aztán azóta voltunk Greenwichben is. Én felmásztam egy fára, aztán lecsekkoltuk a nulladik hosszúsági fokot.
Aztán meg a delfines napórát, aminek az árnyéka gyanítom most van a legalján annak a micsodának amire az árnyék vetül, mivel ma van a nyári napforduló. Tényleg, ma van az év leghosszabb napja. Éljen,éljen!
Megnéztük a tengerészeti múzeumot is, ami tök érdekes volt, de egyébként egész Greenwich gyönyörü, a csillagvizsgáló egy dombon van ahonnét belátni majd' az egész várost. Szóval előbb fent voltunk, aztán meg lent. Nagyon lent. Konkrétan a Temze alatt. Mivel a Tower bridge-től keletre nincs több híd a folyón amin esetleg átsétálhatnál, ha éppen nem akarsz metrózni, akkor lemehetsz egy alagútba (ahol nagyon hideg van), és átsétáhatsz a Temze alatt. Nagyon kafa:)







Aztán azóta hogy legutóbb írtam még az is történt, hogy elmentünk megnézni hogy áll az épülgető olimpiai park, meg az olimpiai stadion. Hát, jobban mint a 4-es metró. Egész szépen haladnak vele, habár van még (várjatok csak mennyi is, pedig ma is láttam a rádiótoronynak a tetején kiírva) azt hiszem 767 nap a nyitóünnepségig.




Itt még 792 napot mutat a torony, ez aznap volt amikor megnéztük a stadiont:))

Na mára ennyi. Jók legyetek, odafigyeljetek!
Sok puszi mindenkinek!
Jane

3 megjegyzés:

Andi és Tibi írta...

Na, akkor megint megjegyzek: "Jók legyetek, odafigyeljetek" ???

jane írta...

Igen, ezt tőled tanultam :)

Huszár Judit írta...

Hahó Jane!
Itthon is dúl a foci vb dömping, Laci is megfáradt nyugdíjasként minden meccset végig néz, alig tudok mellette nyugodtan olvasni. Ma délután kaptak ki az angolok a németektől, de gondolom a nemzeti gyászról, te már közvetlenül értesültél. Szerdán elkezdődik végre a szünet,és délután jön hozzám az Évi és a Kiss Laci féle szuper csapat.Remélem Évi elhozza a Borit is. Millió puszi: Judit